Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép Írja meg véleményét, észrevételét!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Légtér Egyesület

Maus György, 2011.07.26 15:45

Tisztelt Asszonyom!

A Légtér Egyesület az Ön által is észlelet légi zaj csökkentésének érdekében tesz erőfeszítéseket. Közzétettük honlapunkon a panaszkezelés lehetséges forgatókönyvét. A hozzánk fordulók a hatóságokhoz továbbított panaszos levelükre általában azt a választ kapják, hogy az általuk jelzett időben nem történt kiemelkedő zajszennyezés illetve, hogy az egyenértékű zajmeghatározás alapján nem haladja meg az egészségre ártalmas határt. Miután civil szervezet vagyunk illetékességi jogkörünk nincs. Most azon munkálkodunk, hogy az egyenértékű zajmeghatározás, mint elfogadott eljárás megszűnjön. Ebben az esetben kötelezhetőek lennének a zajszennyezést elkövető légitársaságok bírság fizetésére, amely visszatartó erővel bírna. Céljaink között szerepel továbbá a világ számos országában alkalmazott WebTrack módszer hazai bevezetésének elérése (Példa: http://www331.webtrak-lochard.com/webtrak/ont4 ) ami lehetővé teszi az éppen levegőben tartózkodó gépek által okozott zaj pontos meghatározását.
Üdvözlettel:
Maus György

Zugló Füredi lakótelep

Kömíves Sándorné, 2011.07.25 21:02

2011 julius .
Zugló legsürűbbn lakott területe.a Füredi lekótelep felett vonúl el a Liszt Ferenc repülötérről felszálló összes gép.
A törvénytelenség ellen a mai napig egy illetéskes nem emelt szót.
Az ide vonatkozó jogszabályok szerint a felszálló gépek zaja nem szóródhat sűrűn lakott területek felett.
Embertelenül,több tizezer ember ember ellen követnek el törvénysértést. Nem tudni milyen reakciót fog kiváltani az a zajártalom,ami naponta
éri az ott lakókat a szinte 5 percenként felszálló napi 200 gép.
Példátlan a közömbösség a hivatalos szervek részéről.
Nem tudom mi célból alakult a Légtér Egyesület,ha előző egy évvel ezelőtti ide vonatkozó panaszomat válaszra sem méltatták!
No comment !

XIV.ker.Szentmihályi út 21

Kömíves Sándorné, 2010.07.09 00:16

Évek óta lakom Zuglóban a Füredi lakótelepen.Valamikor csendes kertvárosi jellegű lakótelep volt.Két éve az elviselhetetlen légtérzaj teljesen megváltoztatta az életünket.A felszálló repülőgépek nagy része,napi 2-300 gép vonúl el házaink felett.Zugló legsűrűbben lakott területe felé helyezték a legforgalmasabb légi útvonalat.Tették ezt minden előzetes hatástanúlmány,zajvédelmi rendszer kiépítése nélkül.Ami a legelviselhetetlenebb,hogy folyamatosan sokszor órákon keresztűl 5 percenként
húznak el közvetlen a házunk felett.
Embertelen,és átgondolatlan intézkedés eredménye a kialakúlt helyzet.Az érthetetlen számunkra,hogy tőlünk 2-300 m-re erdős terület,zajos főút húzódik,ahol nem lenne annyira zavaró a légtérzaj.
Mivel az illetékesek semmit nem tesznek az helyzet megváltoztatására,nekünk civileknek kell összefogni,a végsőkig fogunk harcolni,hogy a törvényeknek megfelelő helyzet álljon elő!
Ebben nagy örömünkre szolgálna,ha a Légtér Egyesület is segítene.